Foto: Julia Riera

L’equip femení va aconseguir deixar els tres punts a Ses Canaletes després de guanyar (2-1) al Sp. Santa Ponsa en un partit en el qual les blaves van haver de remuntar el gol inicial d’Ainoa per a les mallorquines, en un segon temps on van millorar però no van aconseguir arribar el nivell demostrat en els tres partits anteriors.

La trobada va començar amb un Sant Lluís espès davant un rival que va demostrar un gran nivell però que no va aconseguir aprofitar el “mal dia” de les de Zurbano per a sentenciar el partit en diverses situacions clares que va desbaratar Mireia. Les de Paco Cobo van demostrar el que s’havia vist en el partit d’anada, ser un equip aguerrit, amb les coses molt clares i perillós en atac. La defensa lluisera era un mur que sofria i en atac no acaba de trobar la continuïtat per a poder arribar a la meta defensada per Inma. La pressió i intensitat de les mallorquines era superior que les de Zurbano i sofrien les nostres per a crear perill. Amb aquest punt més per part de les de Paco Cobo, una perduda en sortida de pilota d’Ariadna va acabar als peus de Sara Terrón que després del xut que va aconseguir rebutjar Mireia, va quedar la pilota morta perquè Ainoa només hagués d’empènyer per a avançar a les mallorquines (0-1, 17′). Per primera vegada en el que portem de temporada, les lluiseras es trobaven per darrere en el marcador i això no estava en el guió previst per les locals. Amb el pas dels minuts va millorar lleument el Sant Lluís, no obstant això no li era suficient per a igualar el partit. Amb moltes perdudes després de recuperació, les visitants sabien jugar a l’esquena de la defensa lluisera i la sensació de perill era constant. Una falta directa botada per Estefa en el 38 va ser el primer avís amb perill de les blaves, faltava canviar el rumb del partit per a aconseguir els tres punts. Aquest canvi de rumb a favor de les locals va arribar, una vegada més, a la vora del descans. Una falta comesa sobre Estefa en frontal d’àrea va ser executada a la perfecció per Clara, introduint-se la pilota en la porteria d’Inma que fins i tot arribar a tocar l’esfèric (1-1, 44′).

Començava un nou partit i en el segon temps les blaves van començar a trobar-se millor, ja que la intensitat del primer temps del Santa Ponsa va anar a menys a causa del esforç físic. De totes maneres, el Sant Lluís, encara que va millorar, no era el Sant Lluís habitual d’altres partits, les locals van tenir l’oportunitat de col·locar-se per davant amb un tret al travesser d’Eli Orfila després d’una falta lateral. Les de Paco Cobo amb el mateix guió que en el primer temps inquietaven a Mireia, que es convertiria en protagonista en el segon temps amb les seves intervencions. Un xut de Paula Licona des del costat dret va ser l’avís de les de Zurbano de que volien vèncer. En l’últim quart de partit, una falta llunyana botada per Eli Orfila va acabar als peus de Estefa, després d’error rival, i la davantera lluisera ho va aprofitar per a batre a Inma (2-1, 78′).

No van desistir les mallorquines en els seus intents, i fins i tot un mà a mà d’Ainoa amb Mireia va poder ser l’empat, però es va quedar en un intent. Amb el cor en un puny es van afrontar els últims minuts de partit més l’afegit, tocava sofrir. Amb una jugadora menys, les de Cobo no van defallir a intentar-ho però el marcador ja no es va moure i els tres punts es van quedar a casa.

Ara arriba un mes i mig d’inactivitat competitiva per a les de Zurbano, arran de la retirada de la competició del Sp. Són Ferrer, que era el pròxim rival per a les nostres noies. Amb aquest contratemps i les festes nadalenques, les lluiseras no tornaran a la competició fins al 10 de Gener, quan afrontaran l’inici del quart bloc de partits, en aquesta ocasió davant la UE Sami (amb el partit d’anada a Ciutadella), en el qual serà un interessant derbi menorquí per a obrir el 2021.

FOTOS: JULIA RIERA

FITXA TECNICA

Declaracions Javier Zurbano i Estefa Rodríguez


El equipo femenino consiguió dejar los tres puntos en Ses Canaletes tras ganar (2-1) al Sp. Santa Ponsa en un partido en el que las azules tuvieron que remontar el tanto de Ainoa para las mallorquinas, en un segundo tiempo donde mejoraron pero no lograron alcanzar el nivel demostrado en los tres partidos anteriores.

El encuentro comenzó con un Sant Lluís espeso ante un rival que demostró un gran nivel pero que no consiguió aprovechar el “mal día” de las de Zurbano para sentenciar el partido en varias situaciones claras que desbarató Mireia. Las de Paco Cobo demostraron lo que se había visto en el partido de ida, ser un equipo aguerrido, con las cosas muy claras y peligroso en ataque. La defensa lluisera era un muro que sufría y en ataque no acaba de encontrar la continuidad para poder llegar a la meta defendidad por Inma. La presión e intensidad de las mallorquinas era superior que las de Zurbano y sufrían las nuestras para crear peligro. Con ese punto más por parte de las de Paco Cobo, una perdida en salida de balón de Ariadna acabó en los pies de Sara Terrón que tras el disparo que consiguió rechazar Mireia, quedó el balón muerto para que Ainoa sólo tuviera que empujar para adelantar a las mallorquinas (0-1, 17′). Por primera vez en lo que llevamos de temporada, las lluiseras se encontraban por detrás en el marcador y eso no estaba en el guión previsto por las locales. Con el paso de los minutos mejoró levemente el Sant Lluís, sin embargo no le era suficiente para igualar el partido. Con muchas perdidas tras recuperación, las visitantes sabían jugar a la espalda de la defensa lluisera y la sensación de peligro era constante. Una falta directa botada por Estefa en el 38 fue el primer aviso con peligro de las azules, faltaba cambiar el rumbo del partido para conseguir los tres puntos. Ese rumbo a favor de las locales llegó, una vez más, al borde del descanso. Una falta cometida sobre Estefa en frontal de área fue ejecutada a la perfección por Clara, introduciéndose en la portería de Inma que incluso llego a tocar el esférico (1-1, 44′).

Comenzaba un nuevo partido y en el segundo tiempo las azules empezaron a encontrarse mejor, ya que la intensidad del primer tiempo del Santa Ponsa fue a menos debido al cansanció físico. De todas formas, el Sant Lluís, aunque mejoró, no era el Sant Lluís habitual de otros partidos. Las locales tuvieron la oportunidad de colocarse por delante con un disparo al larguero de Eli Orfila tras una falta lateral. Las de Paco Cobo con el mismo guión que en el primer tiempo inquietaban a Mireia, que se convertiría en protagonista en el segundo tiempo con sus intervenciones. Un disparo de Paula Licona desde el costado derecho fue el aviso de las de Zurbano de que querían vencer. En el último cuarto de partido, una falta lejana botada por Eli Orfila acabó en los pies de Estefa, tras error rival, y la delantera lluisera lo aprovechó para batir a Inma (2-1, 78′).

No desistieron las mallorquinas en sus intentos, e incluso un mano a mano de Ainoa con Mireia pudo ser el empate, pero se quedó en un intentó. Con el corazón en un puño se afrontaron los últimos minutos de partido más el añadido, tocaba sufrir. Con una jugadora menos, las de Cobo no desfallecieron en intentarlo pero el marcador ya no se movió y los tres puntos se quedaron en casa.

Ahora llega un mes y medio de inactividad competitiva para las de Zurbano, a raíz de la retirada de la competición del Sp. Son Ferrer, que era el próximo rival para nuestras chicas. Con este contratiempo y las fiestas navideñas, las lluiseras no volverán a la competición hasta el 10 de Enero, cuando afrontarán el inicio del cuarto bloque de partidos, en esta ocasión ante la UE Sami (con el partido de ida en Ciutadella), en el que será un interesante derbi menorquín para abrir el 2021.

No Responses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.