Les noies de Javier Zurbano van aconseguir una victòria de prestigi a Santa Ponsa que les situa més prop de l’objectiu d’avançar a la fase final per l’ascens a primera nacional, gràcies als gols de Estefa i Zaira que van valer per a superar a l’equip de Paco Cobo (1-2).

Les lluissers van aconseguir vèncer a un dels grans de la Lliga Autonòmica i van tornar a Menorca amb tres punts d’or amb els quals les blaves es col·loquen líders en solitari amb 9 punts de 9 possibles. No obstant això, el conjunt de Zurbano sembla encara lluny del seu millor nivell però sap competir davant qualsevol rival i amb l’encert en moments claus del partit aconsegueixen tirar endavant els encontres.

Santa Ponsa començava el dia disposat a rebre a la gran trobada de la jornada, ja que els dos equips mostraven estar fent molt bé les coses i miren de prop les dues places que donen accés a la fase final. Les verdes arribaven a la trobada com a líders, per tenir millor average general que les nostres, per la qual cosa aquest doble enfrontament d’aquest bloc pot marcar el futur de tots dos equips a llarg termini. Tots dos equips van sortir molt enxufades però les lluisseras es negaven a perdre la possessió de la pilota davant les de Paco Cobo. El Santa Ponsa es mantenia segur al darrera, però va arribar Estefa per a trencar aquesta seguretat en el minut 6 amb un tret de fora de l’àrea que batia a Inés (0-1). Després de la primera urpada ho van continuar intentant les nostres i fins i tot van poder augmentar l’avantatge si Andrea i Clara haguessin estat encertades en dues rematades clares en l’equador del primer temps. Les de Cobo arribaven a camp contrari amb una mica de perill a través de la mobilitat de Sara Terrón que entre línies intentava posar en dificultats a Kira i Zaira. Precisament aquesta última es convertiria abans del descans en protagonista. Després d’una falta llunyana, botada directament a porta per Estefa, Inés no va aconseguir atrapar l’esfèric, i la pilota quedar morta a l’interior de l’àrea petita per a l’arribada de Zaira al rebutg per a anotar el 0-2 (38′).

Amb l’avantatge en el marcador, l’intermedi va servir perquè les locals haguessin de modificar el seu dibuix per a intentar reduir diferències, com més aviat millor, no obstant això el bon ordre i disciplina de les de Zurbano eliminaven qualsevol possibilitat. Va poder sentenciar l’equip lluisser amb un parell de contres de Yoti però sense encert final. El cronòmetre anava consumint minuts que beneficiava a les nostres. En el 73 va arribar l’ocasió més clara per al Santa Ponsa, una internada pel costat dret va acabar amb una passada de la mort que es va enverinar, l’esfèric desviat per Kira va acabar en el travesser de la seva pròpia porteria i el remat posterior de Terrón va marxar alt. Quan semblava que el partit entrava en terreny de ningú, un mal passada de Zaira a la seva portera va acabar amb pena màxima clara a favor de les de Cobo. Ainhoa es va encarregar d’enganyar a Mireia i retallar distàncies (1-2, 78′). El tram final es va convertir en transicions ofensives constants de tots dos equips, les locals amb tot perdut buscaven almenys recuperar un punt, i les nostres amb espais en la defensa mallorquina volien la sentència.

No obstant això, no va haver-hi canvis en el marcador, i les de Zurbano van aconseguir tres punt d’or en les seves aspiracions a l’espera del partit de tornada d’aquest diumenge a Ses Canaletes (13.00 h.) de nou davant el Santa Ponsa.

FITXA TECNICA

Declaracions Javier Zurbano i Gibet Barber


Las chicas de Javier Zurbano consiguieron una victoria de prestigio en Santa Ponsa que las sitúa más cerca del objetivo de avanzar a la fase final por el ascenso a primera nacional gracias a los tantos de Estefa y Zaira que valieron para superar al equipo de Paco Cobo (1-2).

Las lluissers consiguieron vencer a uno de los grandes de la Liga Autonómica y se volvieron a Menorca con tres puntos de oro con los que las azules se colocan líderes en solitario con 9 puntos de 9 posibles. Sin embargo, el conjunto de Zurbano parece todavía lejos de su mejor nivel pero sabe competir ante cualquier rival y con el acierto en momentos claves del partido consiguen sacar adelante los partidos.

Santa Ponsa amanecía dispuesto a recibir al gran encuentro de la jornada, ya que los dos equipos mostraban estar haciendo muy bien las cosas y miran de cerca las dos plazas que dan acceso a la fase final. Las verdes llegaban al encuentro como líderes, por tener mejor average general que las nuestras, por lo que este doble enfrentamiento de este bloque puede marcar el futuro de ambos equipos a largo plazo. Ambos equipos salieron muy enchufados pero las lluisseras se negaban a perder la posesión del balón ante las de Paco Cobo. El Santa Ponsa se mantenía seguro atrás, pero llegó Estefa para romper esa seguridad en el minuto 6 con un disparo de fuera del área que batía a Inés (0-1). Tras el primer zarpazo lo siguieron intentando las nuestras e incluso pudieron aumentar la ventaja si Andrea y Clara hubieran estado acertadas en dos remates claros en el ecuador del primer tiempo. Las de Cobo llegaban a campo contrario con algo de peligro a través de la movilidad de Sara Terrón que entre líneas intentaba poner en apuros a Kira y Zaira. Precisamente está última se convertiría antes del descanso en protagonista. Tras una falta lejana, botada directamente a puerta por Estefa, Inés no consiguió atrapar el esférico, y el balón quedo muerto para la llegada de Zaira al rechace para anotar el 0-2 (38′).

Con la ventaja en el marcador, el intermedio sirvió para que las locales tuvieran que modificar su dibujo para intentar reducir diferencias cuanto antes, sin embargo el buen orden y disciplina de las de Zurbano eliminaban cualquier posibilidad. Pudo sentenciar el equipo lluisser con un par de contras de Yoti pero sin acierto final, el cronómetro iba consumiendo minutos que beneficiaba a las nuestras. En el 73 llegó la ocasión más clara para el Santa Ponsa, una internada por el costado derecho acabó con un pase de la muerte que se envenenó, el esférico desviado por Kira acabó en el larguero de su propia portería y el rechace posterior de Terrón se marchó alto. Cuando parecía que el partido entraba en terreno de nadie, una mala entrega de Zaira a su portera acabó con pena máxima clara a favor de las de Cobo. Ainhoa se encargó de engañar a Mireia y recortar distancias (1-2, 78′). El tramo final se convirtió en transiciones ofensivas constantes de ambos equipos, las locales con todo perdido buscaban al menos recuperar un punto, y las nuestras con espacios en la defensa mallorquina querían la sentencia.

Sin embargo, no hubo cambios en el marcador, y las de Zurbano consiguieron tres punto de oro en sus aspiraciones a la espera del partido de vuelta de éste domingo en Ses Canaletes (13.00 h.) de nuevo ante el Santa Ponsa.

No Responses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.