El Centre Cultural i Esportiu vol agrair la convidada de la Federació Balear de Tir en Fona a participar al FESTIVAL INTERNACIONAL DE JOCS I ESPORTS TRADICIONALS aquet proper diumenge al Parc de La Mar de Palma i Ses Voltes, a partir de les 10 H fins les 14 H, on la gent que tengui interès podrà descobrir infinitat de jocs i esports autòctons de les illes, la Península i també alguns col·lectius desplaçats des de Europa. Tir amb fona, el Joc de La Bolla, Lucha Leonesa, Capoeira i molts mes estaran disposats a fer demostracions i explicar cada joc o esport a la gent.

Des de el CCE Sant Lluis es desplaçarà el president Rosendo Pons, que des de la entitat sempre a intentat donar a conèixer aquet Joc mitjançant visites guiades, escoles de al·lots de curta edat i tota persona que s’apropa al Jugadero situat al carrer Sant Lluis nº 56, Bar La Bolla, també jugador De Bolla quan les obligacions li permeten. Acompanyarà al president Eloy Gonzalez, jugador i gran coneixedor de la historia d’aquet Joc, encarregat del Museu Etnològic de Sant Lluis, al Moli de Dalt. Es la persona encarregada de fer les explicacions en les visites guiades al poble acabant sempre al Jugadero de La Bolla.

Per a la ocasió l’entitat a editat un tríptics informatius i també portarà llibres que es van  editar el 2009 amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i el Govern de les Illes Balears, també material fotogràfic perquè la gent pugui entendre el millor possible aquet Joc.

Cal recordar que a dia d’avui es l’únic Jugadero que queda en actiu i cada dia hi ha gent practicant aquet Joc, el CCE col·labora amb el CIM organitzant el típic torneig de Sant Antoni i campionats varis perquè no es perdi l’afició al Joc De La Bolla.

No Responses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.