El joc de la bolla, que la nostra entitat preserva des de fa dècades com a joc, esport i element d’identitat cultural i autòcton de la nostra societat a redossa del nostre jugadero (pista de joc), ha estat present a la segona edició del Festival Internacional de Jocs i Esports Tradicionals celebrat a Binissalem i Ses Salines de Mallorca.

En aquesta ocasió, la representació del Centre Cultural i Esportiu de Sant Lluís va anar a càrrec de la família Olives Vidal. Ells es van encarregar de donar a conèixer amb detall les característiques i particularitats d’aquest joc popular amb el qual s’entretenia la gent de Menorca i que està documentat des del segle XVIII. Es tenen indicis de jocs similars a l’antic Egipte, Grècia, Roma i a l’època medieval fins arribar als nostres dies.

Van ser molts els interessats que es van atracar fins a la nostra posició per demanar-ne informació, i així els vam explicar les normes bàsiques i satisfer la seva curiositat envers aquest joc tradicional, del que hi ha editat el llibre “El joc de la bolla a Menorca”, del que en són autores Gemma Capdevila i Marta Figueras, i que els presents també van poder consultar.

Malauradament, el mal temps i les condicions del terreny no van aconsellar fer-ne una demostració. Però vam citar als interessats a visitar el nostre jugadero i, de passada, invertir uns dies d’estada a la nostra illa.

Aprofitant aquesta trobada internacional, es va celebrar el primer Campionat Balear individual (modalitat pilota) de tir amb basseja o de fona. La família Olives Vidal també en va prendre part i amb molt bona nota, en aquest cas en qualitat de membres de la Unió Excursionista Menorquina (UEM). En Vicent -que també és jugador de la nostra secció de bàsquet- es va proclamar campió en la categoria infantil, després de fer una diana espectacular, segons ens expliquen. Enhorabona a n’en Vicent, que fem extensiva a la incombustible Maria Caimaris, que va afegir una corona balear més a la seva destacada trajectòria com a fonera, també en aquesta primera edició oficial de l’Autonòmic amb pilota.

Agrair des d’aquests paràgrafs la col·laboració de la família Olives Vidal amb el CCE Sant Lluís i la seva contribució a difondre i donar a conèixer el joc de la bolla en aquesta cita de caràcter internacional.

#jocdelabolla #tradició #somblaus #somblaves

No Responses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.